Apps voor professionals

The-Rise-of-the-Business-Mobile-AppApps

We lopen tegenwoordig allemaal met een smartphone in onze handen, erg leuk natuurlijk, maar deze apparaatjes kunnen ook enorm afleiden van onze dagelijkse bezigheden. Echter, onze elektronische vrienden kunnen ons ook helpen bij alles wat we doen door middel van handige apps. Zo gebruik je je smartphone ook, smart, zeg maar.

Evernote

Je zit in de trein, in de voetbalkantine, of in de bioscoop en hebt ineens dat geniale idee wat jouw business pas echt een boost zal geven, maar je hebt eventjes geen pen en papier bij de hand om het te noteren. Een paar dagen later zit je op kantoor en kun jij je niet meer herinneren welk idee jij nou eigenlijk had. Herken je dit? Met Evernote kun jij notities maken op al jouw elektronische appartaten onder één account, dus alles wat je op jouw smartphone noteert is ook te vinden op je tablet of laptop.

Slack

Soms voelt mailcontact met een collega wel als een chatgesprek, maar toch is er vaak een drempel om dat kleine vraagje te stellen via de mail aan jouw collega die bijvoorbeeld op een andere vestiging zit. Het zal ongetwijfeld ook wel eens voor komen dat je een bepaald onderwerp gewoon in de groep wilt gooien, maar de mail is niet meest optimale plek om een discussie te voeren met meerdere personen. Dit is ook mogelijk met Slack, je kunt bijvoorbeeld een groepschat aanmaken met iedereen van een bepaalde afdeling. Slack is in wezen het professionele alternatief voor WhatsApp, en dat gebruiken we dagelijks met plezier, toch?

Skype for business

Natuurlijk is het de meest efficiënte manier om elkaar face-to-face te ontmoeten. Maar helaas is dit niet altijd mogelijk. De ene persoon zit met een ziek kind thuis, de ander zit aan de andere kant van de wereld, de volgende zit in de trein, en rest is ook niet in de gelegenheid om elkaar op een specifieke plek te ontmoeten. Met Skype for Business kun je tot 25 personen gratis met elkaar video chatten in HD. Daarbij biedt het de mogelijkheid om mee te kijken op het scherm van iemand anders, dit kan soms helpen om het net even iets beter uit te leggen.

Tweetdeck

Twitter, het wordt steeds meer gebruikt door de zakelijke markt. Jij wilt natuurlijk weten wanneer iemand over jou tweet zonder je te mentionen. Met Tweetdeck kun jij precies in de gaten houden waar mensen over twitteren op basis van bepaalde trefwoorden. Wil jij bijvoorbeeld weten wanneer iemand Zwolle in zijn tweet vermeldt? Dan kun je dit heel gemakkelijk zien via Tweetdeck!

Het aanbod van apps is inmiddels al immens groot, en het zal ongetwijfeld nog verder groeien. Niet iedere applicatie zal jij handig vinden, maar toch willen wij je aanraden om het eens te proberen, wellicht zit er een tool tussen die jouw leven net even wat makkelijker maakt!