Banqueting Blog!

BanquetingDe banqueting afdeling is een ontzettend leuke en veelzijdige afdeling om op te werken volgens Roelof de Vries, Manager van de afdeling.  ‘’Iedereen komt namelijk bij Nieuwe Buitensociëteit Zwolle, van Beatrix tot Jan Modaal’’.

Binnen Nieuwe Buitensociëteit Zwolle zijn er drie functies op de Banqueting afdeling. Namelijk Manager, Supervisor en Servicemedewerker! Iedereen op de afdeling helpt mee om iedere gast een teruglustig gevoel te geven. De Banqueting afdeling is gezamenlijk verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van alle soorten bijeenkomsten zoals trainingen, cursussen, congressen, netwerkborrels, feesten en noem maar op!

Wanneer we aan Supervisor Wioletta vragen naar een bijzonder moment uit haar carrière, schoot haar meteen wat te binnen. Een tijd geleden zaten een cursist en een docent nog na te praten nadat hun cursus was afgelopen. Wioletta bood de twee een lekker drankje van het huis aan en Wioletta vertrok met een goed gevoel naar huis, net zoals de cursist en docent. Twee weken later was dezelfde docent weer aanwezig in het gebouw en zei: ‘’Wioletta, wil jij om vier uur mij even opzoeken? Ik heb dan een cadeautje voor je’’. Toen het vier uur was, zocht Wioletta de docent op. De docent overhandigde haar een doos gevuld met heerlijke bonbons en zei: ‘’omdat je zo goed voor ons gezorgd hebt 2 weken geleden’’. Volgens Wioletta maken dit soort momenten haar werk zo ontzettend mooi!

Alwin Mulder, Supervisor Banqueting, is het hier helemaal mee eens. ‘’Het mooiste aan mijn baan vindt ik toch echt de kleine momentjes die je vaak hebt met de mensen. Wanneer we bijvoorbeeld een cadeautje geven aan het einde van een mooi congres, krijg je vaak een knuffel of een flesje wijn ervoor terug. Het is mooi om te zien wanneer de mensen aan het einde van de dag met een lach op hun gezicht terug naar huis gaan’’. Maar wat geeft Alwin nou echt een goed gevoel tijdens het werk? ‘’Wanneer we overdag een groot congres in huis hebben en daarna snel de hele zaal omgebouwd moet worden, omdat er ’s avonds nog een feest in dezelfde zaal plaats vindt. Wanneer dit weer gelukt is, geeft dat een super goed gevoel’’. Natuurlijk zijn er ook spannende momenten. ‘’Soms hebben we net het laatste bestekje neergelegd als de deuren van de zaal opengaan. Maar dit maakt het werkt juist erg leuk’’. Alwin was niet voor niks in 2016 Kindest Service Medewerker van Nieuwe Buitensociëteit Zwolle en werd toen omschreven als Superman, die alles oplost! Supersonisch snel!