Blog Mariska

quote-Bill-Griffith-are-we-having-fun-yet-183334Blog Mariska

Sinds een aantal maanden mag ik tijdens het zwangerschapsverlof van Patricia Wolf haar plaats hier waarnemen. Voor mij als Zwollenaar met een passie voor hospitality een hele eer! Patricia is het gezicht voor de congres organisatoren van Theater Buitensoos en Regardz, een prachtig bedrijf om voor te werken. Maar wat ga je doen tijdens deze korte periode in een bedrijf waar alles al gesmeerd verloopt voor de gasten en onze klanten?
…………………Lol maken, adviseren en verkopen! Gaandeweg in dit proces ben ik op zoek gegaan naar tools om team reserveringen te laten doen waar ze goed in zijn en hier lol aan te beleven!
Graag deel ik “de 7 stappen van Super Nanny Jo Frost om teams succesvol te (laten) veranderen”, geschreven door Hans Zomer.
http://www.aestasgroei.nl/management/7-stappen-super-nanny-jo-frost-om-teams-succesvol-laten-veranderen/
Nu ik sinds 16 maanden moeder ben is zij mijn inspiratie bron in mijn rol als manager thuis. Maar waarom inderdaad ook niet in professionele setting? En nee, dan bedoel ik niet een “Naughty chair” op kantoor. Patricia, maak je maar geen zorgen.
Samenvattend zijn de 7 stappen va Jo Frost voor managers
1. Als problemen ervaart binnen je team, trek dan aan de bel.
2. Laat een o-meting uitvoeren.
3. Sta open voor terugkoppeling van de observatie.
4. Laat jezelf en je team “in real life” observeren.
5. Stel heldere en concrete gedragsregels op.
6. Leef de gedragsregels voor en na.
7. Bouw een terugkom moment met je externe adviseur
BonusStap: Last But not Least: ga naar buiten met je team.
Voor mij als manager zijn vooral stap 6,7 en de Bonusstap een “eyeopener”geweest. Het observeren, analyseren en regels opstellen is het probleem niet. Maar hoe zorg je ervoor dat deze regels worden gehandhaafd (langer dan 2 weken) en dat je team er ook echt door veranderd? Dat doen we door zelf het goede voorbeeld te geven, opnieuw te observeren, tijdig bij te sturen en fun te maken met het elkaar! Net als thuis…………………

Mariska 

12742626_10208706620173121_1038335969861821999_n