Complimentendag

DSCN1757 COMPLIMENTENDAG

Wij vinden het geweldig om dag in dag uit een bijzonder moment voor iemand te creëren, vandaag willen wij dit doen door middel van zoveel mogelijk complimentjes te geven aan onze gasten. Ben je vandaag binnen de Buitensoos, dan zul je op verschillende plekjes complimentjes tegenkomen!

“De diepst menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden”  aldus William James (Amerikaanse psycholoog 1842 -1910) En hoe waar deze stelling is wijzen onderzoeken ons dagelijks uit. Dit verklaart ook waarom het gebrek aan waardering inmiddels de nummer 1(!) reden is waarom werknemers ontslag nemen, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij en (privé) relaties stuk lopen. Alhoewel we dit gemis natuurlijk niet met één dag ‘extra aandacht’ kunnen oplossen, kan het geen kwaad er eens een dag (wat langer) bewust bij stil te staan.

Mensen zijn in het algemeen niet zo goed in het geven van complimenten. ‘Je doet gewoon je werk, toch?’ Ook het benoemen van de positieve kanten, de kwaliteiten van een ander, vinden een hoop soms lastig. Een compliment geven of zeggen waar iemand goed in is, doet soms wonderen.

Voor veel bescheiden mensen is het echter ook lastig om een complimentje van een vriend, collega, of familielid te ontvangen, en pareren dit vaak door: ‘Jij ook!’ te zeggen. De meest simpele tip voor het ontvangen van een compliment is door simpelweg: ‘Dankjewel!’ te zeggen.

Binnen de Buitensoos zijn wij eigenlijk van mening dat het iedere dag Nationale Complimenten dag zou moeten zijn, want zeg nou eerlijk, stiekem vinden we het allemaal enorm leuk om te horen dat iemand zijn waardering voor je toont?!

keep-calm-and-give-compliments-2