De foodtrends van 2017 én 2018!

PokébowlFoodtrend, een woord dat je steeds vaker hoort en leest. Wat houden foodtrends nou eigenlijk in?  Simpel gezegd, houden foodtrends in welke producten er de komende tijd in de pan liggen en welke gerechten er op het restaurantmenu staan. Wat zijn de foodtrends die we kunnen verwachten in 2018? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Dé foodtrend vanafgelopen jaar? De pokébowl! Dat de zaken waar je je eigen pokébowl samen kan stellen als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, viel bijna niet te missen! Vóór 2017 had bijna niemand nog gehoord van de Hawaiiaanse trend, en nu kunnen we al bijna niet meer zonder. Enig idee waarom de ingrediënten in een bowl worden geserveerd en niet gewoon op een bord? Omdat de smaken van de ingrediënten beter en anders mixen!

It’s all about the avocado…. Jazeker, een andere (niet te missen) foodtrend van 2017 was natuurlijk de avocado! Overal ter wereld openen er avocado restaurants die alleen maar gerechten met avocado op de kaart hebben staan. Nederland kon natuurlijk niet achterblijven en heeft in 2017 het restaurant The Avocado Show geopend in Amsterdam.

Natuurlijk zijn er ook al aardig wat voorspellingen gedaan op de foodtrends de we in 2018 zullen gaan zien. Want je weet wat ze zeggen! Een nieuw jaar, betekent nieuwe foodtrends! Trendwatcher Anneke Ammerlaan voorziet dat de veganistische gerechten steeds populairder gaan worden. Verder worden de gembershots ontzettend hot! Andere trends in 2018 zullen zijn; berkensap & ijs, rode klaver extract, paddenstoelen, ‘hartige thee’ (kruidenbouillons om te drinken), natuurlijke poeders en pulp om crèmes mee te maken, kleine aardappeltjes (want die zijn sneller klaar en hebben meer smaak), boekweit roggebrood, bieten, tofu, groentezuivel en ‘naturalwine’.

Trendwatcher en food designer Marielle Bordewijk ziet nog een andere (beetje rare) trend opkomen in 2018,  namelijk de algen. ‘We hebben langzaam maar zeker steeds meer gezien van algen de laatste jaren ’. Nu hoor ik je denken ‘ALGEN? ’ Jazeker! Het Institute of Food Technologists in Chicago liet weten dat algen supergezond zijn. Het bestaat voor 63% uit eiwitten en anti-oxidanten en voor 15% uit vezels. Daarnaast is het licht verteerbaar en ook nog eens goed voor je hart! Dat wordt dus massaal aan de algen in 2018!