Effectieve vergadering? JA!

foto vergaderenVergaderen is niet de grootste hobby van iedereen. Daarom geven wij graag wat tips waardoor jouw vergadering zo effectief mogelijk verloopt, waardoor je met een tevreden gevoel de vergadering kan verlaten.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zet voor jezelf duidelijk op papier wat je wilt bespreken en zorg ervoor dat je de punten die prioriteit hebben, bovenaan hebt staan. Werk gedurende de vergadering rustig je lijstje af. Bij een goede voorbereiding hoort een agenda. Bedenk hoeveel tijd je aan ieder onderwerp wilt besteden en houd je hier ook aan. Wist je dat de perfecte duur van een vergadering 1,5 uur is? Aldus Journalist Godron. Wanneer een vergadering binnen 1,5 uur blijft, blijven de deelnemers scherp, waardoor de vergadering effectief blijft!

Houd een ‘brainwalk’

Een brainwalk? Jazeker! Een brainwalk houd in dat je een wandeling maakt tijdens of voor je vergadering. Door een wandeling te maken houd je niet alleen je lichamelijke conditie op peil, maar  je zorgt er ook voor dat je minder geheugen en concentratiestoornissen hebt! Volgens onderzoeker Davis Dissalvo heeft wandelen nog veel meer voordelen. Zo verbetert het je humeur, stimuleert het je creatieve vermogen en geeft het je het juiste denkritme!

Offline vergaderen is het nieuwe online vergaderen

Als laatste willen we graag nog een trend met jullie delen op het gebied van vergaderen. Vanwege de enorme hoeveelheid dagelijkse prikkels door onder andere het gebruik van online devices, kan het heel goed zijn om soms even bewust offline te gaan. Vergader bijvoorbeeld eens in een bos, waar geen bereik is. Of verplaats naar een ruimte waar geen wifi is en waar je heerlijk je tijd kan besteden zonder je mobiel/laptop te pakken. Je kan er lezen, schommelen, genieten van muziek of gewoon even lekker nadenken. Dit bevordert je focus, creativiteit en rust! De nieuwste trend op het gebied van offline vergaderen is het topless vergaderen (en nee, dit is niet vergaderen zonder shirt). Dit is een vergadering waar laptops en andere devices niet zijn toegestaan. Een trend die je zo kan toepassen in je eigen vergadering!