HONEYZ

Honeyz klaverhoningBinnen de Nieuwe Buitensociëteit hebben wij weer een heerlijk en eerlijk product. Sinds kort presenteren wij “Honeyz”, overheerlijke klaverhoning. Deze klaverhoning wordt verzorgt door Imkerij Bijdaan.

Imkerij Bijdaan
Imkerij Bijdaan plaatst zijn bijenkasten op bloeiende weilanden en bij voldoende mooi weer komen de kasten langzamerhand vol met klaverhoning. De honing wordt dan op een nog ambachtelijke wijze gewonnen en verwerkt. De honing wordt geslingerd en gefilterd door enkel een grove zeef om ontdaan te worden van wasdeeltjes, bijenpootjes en andere ongerechtigheden. Door de honing niet te extreem te filteren blijven de stuifmeelpollen in de honing die voor een groot deel bijdragen aan de smaak en de gezonde eigenschappen van deze honing.

GEzond
Klaverhoning is goed voor de luchtwegen, nieren en urinewegen. De klaverbloem wordt ook tegen overgangsklachten, jicht en reuma gebruikt.

SMAAKMAKER
Als het om zoetheid gaat, wint de klaverhoning het van alle honingsoorten. De smaak is licht karamelachtig. De geur wordt vaak omschreven als vanilleachtig. Heerlijk in een kop groene thee, maar probeer deze Klaverhoning ook vooral eens als puur natuurlijke zoet- en smaakmaker in de boerenyoghurt met vers fruit en muesli. Kom vooral een keer langs binnen de Nieuwe Buitensociëteit om deze overheerlijke honing te proberen.