Uniek kunstproject verbindt station met binnenstad Zwolle

stationzwollyKUNSTPROJECT

Sinds 23 januari 2016 is het station van Zwolle op een unieke, en creatieve manier verbonden met de binnenstad van Zwolle.

Een blauwe, slingerende, bronzen lijn dient als rode draad tussen de binnenstad en het station. Op het pad van deze lijn die ook langs de Buitensoos gaat kom je een aantal beelden tegen die samen één tijdloos verhaal vertellen.

Het eerste beeld is de ‘Swol’ die de bezoekers verwelkomt in de stedelijke ondergrond. Het volgende beeld is een reuzachtig reliëf, deze ‘Stadszegel’ brengt uiteenlopende momenten van Zwolle in kaart: van de prehistorie tot in de toekomst. Als laatste zie je de ‘Audioscopen, dit zijn twee geluidskunstwerken langs de waterkant die je een tijdcollage met Zwolse accenten laten horen.

Dit door Ram Katzir en het Amsterdamse duo Hertog Nadler ontworpen kunstproject bestaat ook uit een panoramische video-installatie in de nieuwe stationstunnel en een serie beelden onderweg naar de binnenstad en vice versa. In deze film neemt de bezoeker een reis door de tijd zonder einde of begin!

Het pad komt ook langs de Buitensoos! Kom jij binnenkort zelf het kunstproject én de fantastische binnenstad van Zwolle bezoeken?