Zwolle: de ideale plek voor jouw volgende bijeenkomst

Bij het organiseren van een congres of zakelijke bijeenkomst speelt de keuze van de locatie een belangrijke rol. Niet alleen moet de locatie voorzien zijn van alle faciliteiten, het moet ook goed bereikbaar zijn en de juiste uitstraling hebben. Hoewel de grote steden in Midden-Nederland vaak worden gekozen vanwege hun bereikbaarheid, worden steden als Zwolle, Amersfoort en Arnhem soms over het hoofd gezien. Deze steden zijn echter net zo toegankelijk dankzij hun uitstekende voorzieningen. 

In deze blog willen we je graag voorstellen aan Zwolle: een unieke mix van historische charme en moderne faciliteiten. Deze combinatie maakt Zwolle een uitstekende congres- en evenementenlocatie voor jouw volgende zakelijke bijeenkomst.

Centrale ligging en uitstekende bereikbaarheid

Een van de grootste voordelen van Zwolle is de centrale ligging in Nederland, wat zorgt voor uitstekende bereikbaarheid met zowel het openbaar vervoer als de auto. Het station van Zwolle is een knooppunt voor vele treinlijnen, waardoor je gemakkelijk deelnemers uit het hele land kunt verwelkomen. Dit maakt de stad een ideale locatie voor het organiseren van (inter)nationale congressen en andere zakelijke bijeenkomsten.

Bovendien beschikt Zwolle over een groot netwerk van snelwegen zoals de A28 en de A50, die de stad verbinden met zowel het noorden als het zuiden van het land. De bereikbaarheid wordt verder versterkt door diverse buslijnen die de stad doorkruisen.

Voor wie met de auto komt, zijn er voldoende parkeerfaciliteiten beschikbaar in de directe omgeving van het station. Onze locatie, Nieuwe Buitensociëteit Zwolle, beschikt over een eigen parkeerterrein met 110 parkeerplekken. Daarnaast is het ook mogelijk om te parkeren in de parkeergarage op het Stationsplein. De Nieuwe Buitensociëteit Zwolle ligt direct naast het station, wat de logistiek rondom jouw evenement vereenvoudigt.

De Locatietour: een unieke kennismaking met Zwolle

Een persoonlijk bezoek geeft het beste beeld van wat de stad Zwolle en de aanwezige  congres- en evenementenlocaties te bieden hebben. Ter plaatse kun je de unieke sfeer proeven, de gastvrijheid ervaren en direct zien hoe de faciliteiten aan jouw eisen voldoen. 

De Locatietour biedt hiervoor een unieke gelegenheid. De Locatietour is een initiatief van Linda op Locatie welke je de kans biedt om verschillende locaties in Zwolle te ontdekken. Onze locatie Nieuwe Buitensociëteit Zwolle is onderdeel van de eerstvolgende Locatietour Zwolle op maandag 1 juli 2024. 

Tijdens de tour kun je ervaren hoe jouw evenement zou kunnen voelen en wat de diverse locaties te bieden hebben. Dit is een uitgelezen kans voor eventmanagers en planners om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden die Zwolle biedt. Je bezoekt op deze dag meerdere locaties en de dag is voorzien van een goed gevuld programma. 

Linda op Locatie

Linda Kerkhoven is een ware expert op het gebied van locatie-ervaringen. Haar veelzijdige carrière omvat diverse rollen binnen de evenementen- en vergaderbranche, wat haar een uniek perspectief geeft. Voordat Linda in 2011 ‘Linda op Locatie’ oprichtte, had ze al veel ervaring opgedaan. Ze beheerde een kleinschalige vergaderlocatie met drie vestigingen, werkte voor een online platform voor bedrijfsuitjes en heeft ook ervaring als boeker vanuit haar tijd als management assistente voor verschillende bedrijven. 

Linda’s enthousiasme en creativiteit zijn grenzeloos; ze komt dagelijks met duizenden ideeën, wat haar enorm helpt bij het creëren van boeiende content voor haar opdrachtgevers en bij het ontwerpen van inspirerende programma’s voor de evenementen die ze organiseert.

Netwerken en inspiratie opdoen tijdens de Locatietour

Tijdens de Locatietour kun je niet alleen de locaties bekijken, maar ook netwerken met andere professionals uit de evenementenindustrie. Deze interacties zijn waardevol voor het delen van ideeën en het verkrijgen van nieuwe inzichten die nuttig kunnen zijn voor toekomstige projecten. 

Aanmelden voor de Locatietour kan via Linda op Locatie:

https://lindaoplocatie.nl/linda-op-locatie/

Een rijk cultureel aanbod

Naast de praktische zaken biedt Zwolle een rijk cultureel leven dat een extra dimensie kan toevoegen aan jouw evenement. Met musea zoals Museum de Fundatie, dat bekend staat om zijn architectuur en indrukwekkende collecties moderne en hedendaagse kunst, zijn er tal van mogelijkheden om jouw evenement te combineren met culturele activiteiten. Deze culturele hotspots bieden perfecte mogelijkheden voor sociale programma’s of als ontspannende afwisseling van de zakelijke agenda.

Verder vind je in Zwolle de historische Sassenpoort, de Peperbus, de oude stadsmuren, en de vele kerken met een tastbare geschiedenis die bezoekers kunnen verkennen. Of jouw deelnemers nu interesse hebben in kunst, muziek, geschiedenis, of theater, Zwolle biedt genoeg diversiteit om elk evenement aan te vullen.

Zwolle als inspiratiebron voor je evenement

De historische en culturele rijkdom van Zwolle kan een inspiratiebron zijn voor jouw evenement. De geschiedenis van de Hanzestad biedt interessante verhalen die geïntegreerd kunnen worden in bijeenkomsten, waardoor ze een uniek karakter krijgen. De goed bewaarde middeleeuwse architectuur en de verhalen van oude handelsroutes kunnen diepte toevoegen aan congressen of evenementen. 

Daarnaast kan het inzetten van lokale kunstenaars nog meer waarde toevoegen aan jouw evenement. Breng deelnemers direct in contact met de cultuur en tradities van Zwolle. Dit maakt elk evenement niet alleen leerzaam maar versterkt de verbinding van de deelnemers met de locatie en elkaar. Gebruik Zwolle niet alleen als achtergrond voor je evenement, maar ook als een inspirerende deelnemer.

Duurzaamheid en innovatie

Zwolle hecht veel waarde aan duurzaamheid. De stad en haar locaties investeren steeds meer in groene oplossingen, zoals energie-efficiënte gebouwen, het gebruik van duurzame energiebronnen en recyclingprogramma’s. Deze inzet voor ecologische verantwoordelijkheid kan aantrekkelijk zijn voor organisaties die belang hechten aan duurzaamheid en kan bijdragen aan het positieve imago van jouw organisatie. 

Zwolle’s groene parken en de focus op duurzaam stadsvervoer, zoals uitgebreide fietspaden en elektrische openbaar vervoer opties, bieden extra mogelijkheden om evenementen milieuvriendelijk te houden. De stad heeft ook diverse certificeringen en awards ontvangen voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

Overnachten in Zwolle

Voor een meerdaagse conferentie, congres, vergadering of training heb je in Zwolle ruime keuze uit congreshotels. Veel van deze hotels zijn gelegen in de buurt van congres- en evenementenlocaties. Zoals Bilderberg Grand Hotel Wientjes of Pillows Grand Hotel ter Borch. Beide hotels liggen vlak naast onze locatie, het station en het centrum. 

Ontdek zelf waarom Zwolle de ideale plek is voor jouw volgende zakelijke evenement! Maak van de gelegenheid gebruik om met lokale leveranciers te spreken, en proef zelf de unieke sfeer van deze historische, hippe stad.

Hulp nodig bij het organiseren van een congres of evenement?

Neem contact met ons op of vraag een rondleiding aan!