Hoe personeelsfeesten de productiviteit verhoogt binnen een organisatie

Een team dat elkaar steunt, helpt en naar een hoger niveau brengt… Dat klinkt toch als muziek in de oren? Het is bewezen dat wanneer de samenwerking tussen collega’s optimaal is, de productiviteit ook stijgt! Volgens het MKB Servicedesk hebben personeelsfeesten een erg positieve invloed op de teamsfeer, en de teamsfeer zorgt op zijn beurt weer voor een hogere productiviteit binnen een organisatie!

Een must voor je organisatie

De ene werknemer ziet een personeelsfeest als een kans om ongegeneerd drankjes te drinken op kosten van het bedrijf, terwijl de andere werknemer uren lang zijn schoenen staat te inspecteren. Gelukkig zijn dit wel de twee uitersten en zal het grootste deel van je personeel zich gewoon vermaken. Hoe verschillend personeelsfeesten ook worden ervaren, het blijft een must voor je organisatie! Volgens Artistic Productions zorgt een personeelsfeest niet alleen voor meer motivatie bij je personeel, maar een bedrijfsfeest is een vorm van teambuilding en zorgt ervoor dat na het feest de motor nog soepeler zal lopen! Doordat werknemers en leidinggevenden eens op een andere manier met elkaar in contact komen, zal de band tussen organisatie en medewerker stijgen.

Nog niet overtuigd?

Wanneer je nog niet bent overtuigd dat een personeelsfeest écht een goed idee is voor een organisatie, willen we graag nog even melden dat een bedrijfsfeest goodwill creëert onder het personeel. De organisatie kan hiermee laten zien dat zij haar werknemers waardeert. Mensen halen hun motivatie voor hun werk grotendeels uit de waardering die ze voor hun werk krijgen. Een bedrijfsfeest leent zich hier uitstekend voor en is een uitgelezen kans om de werknemers eens goed in het zonnetje te zetten! Wedden dat iedereen de eerste werkdag na het personeelsfeest vol enthousiasme op het werk verschijnt?