Reiniging

Ozon water 

Per jaar worden er miljoenen liters schoonmaakmiddelen en vervuild water door de riolering gespoeld. Dit vinden wij niet kunnen en daarom hebben wij gekozen voor het Tersano schoonmaakconcept. Dit schoonmaakconcept biedt een duurzame, veilige maar ook krachtige oplossing voor dit probleem. In plaats van het verminderen van de hoeveelheid chemicaliën in onze schoonmaakmiddelen, vervangt Tersano alle dagelijkse schoonmaakmiddelen. Het Tersano concept zet koud kraanwater om in ozon water. Ozon water heeft een saniterende werking van vierentwintig uur. Daarna keert het water weer terug naar de originele staat van zuurstof en water. Wij hebben hiervoor een apparaat geïnstalleerd, waarmee er met een druk op de knop gestabiliseerd ozon water uit komt. Hiermee vullen wij onze herbruikbare schoonmaak spuitflessen.  

Hiernaast gebruiken wij bij Nieuwe Buitensociëteit ecologisch verantwoord schoonmaakmiddel. Wij kunnen hiermee schoonmaken met minder impact op milieu en de natuur.  

Minder afwas 

Wij maken al een tijdje gebruik van afwasbare koffie en thee kopjes. Wij hebben hiervoor gekozen omdat uit het onderzoek blijkt dat wanneer je een afwasbaar kopje een jaar lang gebruikt, dat beter voor het milieu is dan elke keer een wegwerpbekertje pakken. Een belangrijk punt is wel; je moet hem dan wel ecologisch verantwoord afwassen. Wij vragen onze gasten ook om hun kopjes meerdere keren te gebruiken. Door een kopje twee keer te gebruiken, zonder tussendoor af te wassen, wordt de impact op het milieu namelijk al gehalveerd. Hierdoor hoeven wij minder kopjes af te wassen en wordt hierdoor de impact op het milieu ook verkleind.