Wij hebben de Green Key behaald!

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de zakelijke markt en Nieuwe Buitensociëteit Zwolle heeft dit keurmerk gehaald! Dit keurmerk wordt aangetoond met een groene sleutel. De Nieuwe Buitensocieteit heeft de gouden certificatie gekregen, de hoogst haalbare Green Key sleutel!  De Green Key houdt onder andere in dat wij duurzaamheid belangrijk vinden en dat wij dit overal toepassen in ons bedrijf. Denk hierbij aan zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijke aanpassingen, recyclen en doordachte keuzes maken rondom biologische voeding en producten met een keurmerk. 

Bent u ook benieuwd wat wij allemaal doen? Houd u dan onze website en social media in de gaten! In onze nieuwe rubriek: ‘MVO in de Buitensoos’ zullen wij dieper ingaan op al onze duurzame toepassingen, waarom wij deze belangrijk vinden en wat wij nog meer van plan zijn in de toekomst 

Verplichte en optionele normen 

Voor alle bedrijven geldt dat zij moeten voldoen aan alle verplichte normen en een aantal optionele normen. Er zijn 39 verplichte normen, waaronder basis milieunormen, zoals het registreren en besparen van gas, water en elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval. De optionele normen gaan een stap verder. Hieronder vallen maatregelen zoals het gebruik maken van duurzame energie, het gebruik maken van zeepdispensers, of het zelf zuiveren van afvalwater. Hoe meer optionele normen behaald zijn, hoe hoger je certificaat is. De normen zijn vastgesteld door het bestuur van de Stichting KMVK en voldoen aan de internationale normen van Green Key die weer vastgesteld zijn door FEE International.  

Al deze normen zijn onderverdeeld in 12 onderwerpen: management, communicatie, maatschappelijke betrokkenheid, water, reiniging, afval, energie, bouwen en groen, mobiliteit, eten en drinken, duurzaam inkopen en textiel. Wij hebben genoeg normen gehaald om het hoogste certificaat te behalen. Wij danken dit aan het Green Team van  Nieuwe Buitensociëteit. Zij hebben hun uiterste best gedaan om deze te behalen.